Vepřové kostky na houbách ve smetanové omáčce

Je to dobrá rychlovka a i s rýží nám šmakuje, ale klidně i s vařeným bramborem. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Přidal:rebeka, 28.8.2016
Kategorie: Hlavní jídla
Vepřové kostky na houbách ve smetanové omáčce

Suroviny

500 gvepřové plece
1 kscibule
2 ksbobkové listy
4 kuličkynového koření
dle chutisůl, pepř
1 lžícesádla
300 ghub (mražených)
1 kelímek31% smetany ke šlehání
2 lžičkyocta
1 lžičkacukru
1 lžícehladké mouky
mléko dle potřeby

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na kosty o vel. 3x3 cm, osolíme a opepříme.
  2. Na rozpáleném sádle osmahneme dorůžova na kostičky pokrájenou cibuli, přidáme maso a 10 minut restujeme. Podlejeme vodou nebo vývarem a dusíme doměkka.
  3. Poté maso vyjmeme a přidáme zčásti povolené houby. Budeme-li pouívat houby sušené, tak ty musíme namáčet aspoň 2 hodiny ve studené vodě a pak zcedit. Chvilku je podusíme.
  4. Smetanu promícháme s moukou a přidáme k houbám. Mlékem naředíme na požadovanou hustotu.
  5. Dochutíme octem, cukrem a případně dosolíme. Do omáčky vrátíme maso a prohřejeme.
  6. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo vařeným bramborem.

Autor: Naďa I. (Rebeka)