Vepřové kostky na kari a restované zelenině

Vynikající oběd - vepřové kostky s cuketou, mrkví, paprikou a k tomu jako příloha rýže nebo kuskus. Autor: Naďa I. /rebeka/

Přidal:rebeka, 26.8.2016
Kategorie: Hlavní jídla
Vepřové kostky na kari a restované zelenině

Suroviny

500 gvepřové plece
2 lžičkykari koření
2 ksmrkve
sůl
pepř
sádlo nebo olej
mladá cuketa
pórek (bílá část)
červená paprika nebo kapie
voda nebo vývar na podlévání
olej
sůl
kousek másla

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na kostky 3x3 cm, osolíme, opepříme a posypeme kari kořením. Pořádně promícháme.
  2. Rozpálíme tuk a maso zprudka restujeme cca 10 minut. Podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme doměkka.
  3. V pánvi si rozehřejeme olej, mrkev nakrájíme na kolečka, papriku na proužky a mladou cuketu i se slupkou na kostky. Pórek nakrájíme na kolečka.
  4. Vhodíme do pánve a cca 7 minut restujeme a mícháme. Nakonec přidáme k měkkému masu a společně prohřejeme. Zcela na závěr přidáme lžíci másla na zjemnění.
  5. Podáváme s rýží nebo těstovinou. Ale dobrý bude i kuskus.

Autor: Naďa I. (Rebeka)