Vepřové kostky na paprice

Jedno z mých oblíbených jídel. Jako přílohu určitě třeba zvolit knedlíky, ať už kynuté, bramborové nebo houskové. Mňam!

Přidal:admin, 10.5.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Vepřové kostky na paprice

Suroviny

Budeme potřebovat:
600 gvepřové plece
2 ksstředně velké cibule
2 lžícesádla
3 lžícesladké mleté papriky
3 lžícehladké mouky
200 ml30% smetany
cca 600 mlmléka
sůl dle potřeby

Postup přípravy

  1. Na sádle zpěníme na kostičky pokrájenou cibuli, necháme ji zesklovatět.
  2. Přidáme na kostky pokrájené maso, osolíme a restujeme 10 minut. Přidáme papriku a veškeré maso s ní promícháme, aby se masíčko paprikou hezky obalilo.
  3. Podlijeme troškou vody a necháme vysmahnout na tuk. Pak podlijeme a dusíme doměkka. Můžeme i v tlakovém hrnci, bude to rychlejší.
  4. Když je maso měkké, vybereme ho děrovanou lžící a uchováváme v teple. Do vroucího sosu přidáme zátřepku, kterou si připravíme tak, že v mléce rozmícháme mouku. Přidáme zbytek mléka, smetanu a necháme cca 15 minut na mírném ohni provařit. Podle chuti dosolíme.
  5. Tyčovým mixérem omáčku rozmixujeme a nakonec ještě propasírujeme přes sítko. Podáváme s kynutým nebo houskovým knedlíkem. Ale hodí se i těstoviny nebo noky. Dobrou chuť!

    Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
    kuchařky - Naďa Indruchová

    Zdroj: Vaření s Tomem