Vepřové kotlety na pivě

Tip na chutný oběd. Vepřové kotlety na pivě. Dobrou chuť!

Přidal:admin, 12.9.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Vepřové kotlety na pivě

Suroviny

Suroviny:
6 ksvepřových kotlet
50 gslaniny
3 kspapriky(kapie)
4 stroužkyčesneku
1 ksvelká červená cibule
1 kssvětlé pivo (300ml)
sůl, pepř, drcený kmín
1 menší láhev kečupu
olej

Postup přípravy

  1. Maso naklepeme, osolíme, opepříme, kápie rozkrojíme na čtvrtiny a vyčistíme.
  2. Cibuli nakrájíme na kolečka, slaninu na tenké plátky i s česnekem. Kotlety zprudka opečeme z obou stran na oleji a přeložíme i s výpekem do pekáče.
  3. Maso bohatě potřeme kečupem, okmínujeme, obložíme slaninou, cibulí, česnekem a kapiemi. Vše podlijeme pivem a pečeme zvolna do měkka.
  4. Během pečení maso přeléváme vypečenou šťávou. Kotlety dáme na talíře, poklademe cibulí a kapiemi a přelijeme sosem.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí