Vepřové ledvinky s paprikovými lusky a sterilizovanou kapií

Vepřové ledvinky s paprikovými lusky a sterilizovanou kapií. Autor: remcula

Přidal:remcula, 23.6.2016
Kategorie: Hlavní jídla, Zdravé recepty
Vepřové ledvinky s paprikovými lusky a sterilizovanou kapií

Suroviny

3 kusyvepřové ledvinky
1 kusbílá paprika
2 lžícesterilizované kapie
2 lžíceoleje
1 lžičkačervené sladké papriky
3 stroužkyčesnek
podle chutisůl, pepř

Postup přípravy

  1. Ledvinky zbavíme žláz, nakrájíme na kousky a na noc, nebo aspoň na 2 hodiny dáme do misky s kyselým mlékem.
  2. Pak je propláchneme vroucí vodou a zprudka orestujeme na rozpáleném oleji tak 2-4 minuty. Přidáme na plátky nakrájený česnek, na nudličky nakrájené paprikové lusky a 2 lžíce sterilizované kapie.
  3. Vše společně chvilinku restujeme, pak osolíme, opepříme a zaprášíme sladkou paprikou. Podlejeme trošinkou vody, stačí opravdu tak půl dcl a restujeme do vyvaření tekutiny. Podáváme s bramborovými, nebo celerovými hranolky.