Vepřové ledvinky s rýži

Ledvinky důkladně očistíme od močovodů a tuku, pokrájíme na nudličky a ponoříme...

Přidal:rebeka, 6.12.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Vepřové ledvinky s rýži

Suroviny

6 vepřových ledvinek
mléko
100 g slaniny
cibule
kmín
nové koření
pepř
sůl
česnek
masox
hladká mouka
2 stroužky česneku
hrst majoránky

Postup přípravy

  1. Ledvinky důkladně očistíme od močovodů a tuku, pokrájíme na nudličky a ponoříme do mléka. Takto je klidně můžeme nechat přes noc v lednici.
  2. Pak je dáme do sítka, důkladně propláchneme vodou a necháme odkapat. Do papiňáku dáme na kostičky nakrájenou slaninu nebo dobrý uzený špek, necháme vyškvařit, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět.
  3. Vhodíme ledvinky, přidáme drcený i celý kmín,pár kuliček nového koření, sůl, pepř, 2 utřené stroužky česneku, masox (nemusí být). Já dávám cayenský pepř nebo trochu chilli.
  4. Zarestujeme, podlijeme vodou a dusíme doměkka. V papiňáku cca 30 minut. V trošce vody rozmícháme vrchovatou lžíci hladké mouky, přidáme k ledvinkám a necháme provařit.
  5. Úplně na závěr přidáme hrst v dlaních podrcené majoránky. Ochutnáme a případně dosolíme či jinak doladíme chutě.

Autor: Naďa I. (Rebeka)