NejRecept.cz Maso Vepřové maso Vepřové maso na víně
Vepřové maso na víně
Recept Vepřové maso na víně
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
sonizna    ·   5.11.2015

Vepřové maso na víně

Vepřové maso na víně. Autor: sonizna

Suroviny

Budeme potřebovat:

1 ks
mrkev
400 g
vepřová kýta
100 g
anglická slanina
7 g
sůl
7 g
pepř mletý
40 g
sádlo
1 ks
cibule
20 g
hladká mouka
200 ml
bílé víno
1 l
vývar
1 stroužek
česnek
1 lžička
petrželka
Postup receptu
Vytisknout
  1. Slaninu a okurek nakrájíme na nudličky a prošpikujeme jimi maso. Zvenku ho osolíme a opepříme – vše vmasírujeme do masa.
  2. Cibuli nakrájíme najemno a smažíme ji na sádle. Přidáme maso a opečeme ho ze všech stran.
  3. Poté maso vyjmeme a výpek zahustíme moukou. Zalijeme vínem a chvíli povaříme. Poté zalijeme vývarem a vrátíme maso a nastrouhanou mrkev.
  4. Dusíme tak 1 až 1,5 hodiny doměkka.
  5. Na konci přidáme prolisovaný česnek a petrželku. Podáváme s těstovinami.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář