Vepřové na pivu a kečupu

Vepřové na pivu a kečupu. Autor: Adddy

Přidal:Adddy17, 1.6.2016
Kategorie: Hlavní jídla
Vepřové na pivu a kečupu

Suroviny

700 gvepřové maso
1 kscibule
1 kskapie
1,5 dclčerné pivo
1,5 dclkečup
4 stroužkyčesneku
vegeta
majoránka

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na kostky, cibuli na drobno. Rozpálíme sádlo, osmažíme cibuli. Přidáme maso a zprudka opečeme, pak zmírníme a ještě chvíli opékáme, až maso pustí šťávu. Přidáme vegetu, kečup a černé pivo. Chvíli podusíme.
  2. Když se začne vysmahovat šťáva, podlijeme vodou či vývarem a dusíme do měkka. Je-li maso měkké, přidáme prolisovaný česnek, majoránku a kapii nakrájenou na nudličky.
  3. Krátce povaříme, zahustíme hladkou moukou. Podáváme s těstovinou, chlebem. Dobrou chuť.