Vepřové nudličky

Mysleli jste, že oběd se nedá připravit do půl hodiny? Dokonce se dá připravit i za 15 minut. Těstoviny dnes už koupíte i takové, které je třeba vařit 7 minut a dokud se těstovina uvaří, tak za ten čas víte připravit i maso s chutnou omáčkou z piva. Pivo používám světlý kozel, ale klidně můžete použít i 12tku, je to na vás. Už jsem to připravoval i z černého piva, mělo to trochu jinou chuť, ale také to bylo docela zaujívamé. Autor: Martin

Přidal:martin80, 16.7.2017
Kategorie: 15 minutovky, Hlavní jídla
Vepřové nudličky

Suroviny

Na omáčku jedna porce:
150 gvepřová kýta
3 stroužkyčesnek
cca 8 kulčekjalovec
1 - 2 lžičkyworcestr
2 lžičkypaprika uzená
150 mlpivo (kozel světlý 10°)
dle chutisůl
dle chutipepř 4 barev
lžicekečup
dle potřebysádlo

Postup přípravy

  1. Na sádle orestuji maso, postupně přidám česnek na drobno nakrajený, jalovec celý, papriku a worcestr. Osolím a opepřím dle chuti. Nechám chvilku podusit.
  2. Přidám pivo a nechám chvilku vyvařit.
  3. Před dokončením když je maso měkké přídám trochu kečupu (na zahuštění) záleží na hustotě omáčky jakou chci dosáhnout.
  4. Podával jsem s těstovinami. Dobrou chuť.