Vepřové palce s jemnou omáčkou

Vepřové palce s jemnou omáčkou od Nadi.

Přidal:rebeka, 5.11.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Vepřové palce s jemnou omáčkou

Suroviny

Budeme potřebovat:
3 ksvepřové palce
50 mlolivového oleje
1 větvičkarozmarýn
pár snítektymián
hrubá sůl
čerstvě nahrubo drcený pepř
Omáčka:
250 gmascarpone
2-3 lžícemléka
100 gmozzarelly
100 gnivy
1 hrstnahrubo nasekané vlašské ořechy
1 lžícecitronová šťávy
sůl

Postup přípravy

  1. Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Zakapeme olejem a proložíme bylinkami. Necháme chvilku marinovat.
  2. Mezitím si připravíme omáčku: Do kastrolku vyklopíme mascarpone a na mírném plameni necháme rozpustit. Nivu i mozzarellu nastrouháme na slzičkovém struhadle a přidáme do rendlíku. Necháme rozpustit. Poté dochutíme citronovou šťávou a podle chuti dosolíme. Nakonec vsypeme ořechy a krátce prohřejeme.
  3. Maso zprudka orestujeme v pánvi na rozpáleném oleji dozlatova. Poté ho i s bylinkami přemístíme do trouby rozehřáté na 180 °C a nepřikryté dopékáme cca 10 minut. Pak maso přendáme na prkýnko a necháme cca 7 minut "vydýchat". Pak nakrájíme na plátky, podáváme s omáčkou, můžeme přidat lžičku brusinkového kompotu.

Autor: Naďa I. (Rebeka)