Vepřové plátky na kari

Masíčko je velmi chutné, vhodné na nedělní oběd.

Přidal:admin, 29.11.2014
Kategorie: Hlavní jídla
Vepřové plátky na kari

Suroviny

SUROVINY NA 10 PORCÍ:
1 kgvepřová kýta
2 kscibule
5 lžicrajčatová šťáva
1 lžičkakari koření
3 stroužkyčesnek
1 lžičkadrcený kmín
trochuchilli paprika
trochupepř
trochusůl
trochuhladká mouka
trochuolej
1 kgbrambory
50 gmáslo
200 mlhorké mléko
podle chuti sůl

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme asi na 10 plátků, jemně naklepeme, posolíme, opepříme, poprášíme moukou. Na pánev dáme rozpálit olej a připravené kousky masa opečeme z obou stran.
  2. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na výpeku. Přidáme opražené plátky masa, kari koření, kmín, rajčatovou šťávu, pokrájený česnek, podlijeme horkou vodou nebo vývarem. Dochutíme solí, pepřem a vegetou. Podle potřeby podlijeme ještě vodou, promícháme, aby maso nepřipálilo. Přikryté dusíme do měkka.
  3. Šťávu není třeba zahustit, stačí mouka, v níž byly plátky masa obalené.
  4. Brambory očistíme a dáme uvařit do vody s lžičkou soli. Ještě teplé brambory rozmačkáme, přidáme máslo, horké mléko, sůl a vyšleháme na pyré.
  5. Maso podáváme s bramborovým pyré a zeleninovým salátem. Dobrou chuť!

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé pekařky - Blazena Sadovska