Vepřové po znojemsku

Klasika na oběd. U nás doma je to jedno z oblíbených jídel, ať už s těstovinou nebo s kynutým knedlíkem. Pokud nevím co vařit, tehdy jde na řadu právě tento recept. Autor: Adddy

Přidal:Adddy17, 14.11.2016
Kategorie: Hlavní jídla
Vepřové po znojemsku

Suroviny

400 gvepřového plecka
1 kscibule
3-4 kssladkokyselé okurky
mletá paprika
sůl, pepř
hladká mouka na zahuštění

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na kostky, cibuli na drobno.
  2. Na sádle osmažíme cibulku, přidáme maso a opečeme. Přidáme mletou papriku, sůl, pepř.
  3. Podlijeme vodou a dusíme do měkka. Ke konci přidáme okurky nakrájené na kostičky, dle potřeby můžeme k masu nalít trochu láku z okurek.
  4. Zahustíme hladkou moukou s vodou. Podáváme s rýží, těstovinou, knedlíkem. Dobrou chuť!