NejRecept.cz Maso Vepřové maso Vepřové s mrkví a čínským zelím
Vepřové s mrkví a čínským zelím
Recept Vepřové s mrkví a čínským zelím
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
HeMiShEk HeMiShEk    ·   9.2.2017

Vepřové s mrkví a čínským zelím

Máte rádi krkovičku? Někdo toto maso nemá rád, je velmi mastné, ale pokud natrefíte v řeznictví na velmi pěkný kousek, tak se nemusíte bát ani mastného :) Mrkev, čínské zelí, šalotka (ta je mnohem jemnější než klasická cibule) a velmi ráda používám do omáčky i sójovou omáčku. Zajímavou chuť omáčce dodá i rybí omáčka. Určitě vyzkoušejte, mně to chutná :) Autor: HeMiShEk

Suroviny
0,5 kg
krkovice
2 ks
mrkve
kousek
čínského zelí
2 ks
šalotky
2 lžíce
tmavé sójovky
1 lžíce
rybí omáčky
sůl, pepř
sádlo
voda
hladká mouka
Postup receptu
Vytisknout
  1. Maso si omyjeme a nakrájíme na kostičky. Osolíme, opepříme a přidáme sójovku a rybí omáčku. Vše důkladně promícháme a necháme chvíli odpočívat.
  2. Mezitím si nakrájíme šalotku na kolečka, čínské zelí na kousky a mrkev očistíme a také na kolečka. Mrkev si osolíme a opepříme.
  3. V hluboké pánvi rozehřejeme sádlo a začneme smažit šalotku. Přidáme mrkev a nakonec zelí. Jakmile se zelí stáhne přidáme maso. Krátce orestujeme a podlijeme vodou.
  4. Necháme pod pokličkou dusit do změknutí masa. Pak už jen zahustíme hladkou moukou. Chvíli povaříme a podáváme s rýží. Přeji dobrou chuť.=)
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář