Vepřové závitky plněné kysaným zelím

Vepřové závitky plněné kysaným zelím. Autor: Romča

Přidal:Romča Važa, 23.5.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Vepřové závitky plněné kysaným zelím

Suroviny

Budeme potřebovat:
2 ksvepřové plátky
4-6 plátkůanglická slanina
1/2 sklenice kysané zelí
1 snítkarozmarýn
1 kscibule
1 ksmrkev
1 kspetržel
sůl
pepř
hořčice
Květáková rýže:
1 kscibule
1/2 kskvěták
2 stroužkyčesnek
sůl
pepř

Postup přípravy

  1. Vepřové plátky naklepeme , osolíme, opepříme, potřeme hořčicí (já jsem použila dijonskou), poklademe anglickou slaninou a kysaným zelím, které propláchneme a vymačkáme.
  2. Maso stočíme do roládky a utáhneme potravinářským provázkem. Pak zprudka opečeme , aby maso dostalo barvu a po chvíli přidáme nakrájenou cibuli , kořenovou zeleninu a snítku rozmarýnu. Podlijeme masovým vývarem nebo vodou a dusíme pod pokličkou doměkka.
  3. Měkké maso vyjmeme a zeleninu rozmixujeme, pak propasírujeme, aby byla omáčka hladká a přidáme kousek másla, lžičku hořčice a případně dochutíme kořením.
  4. Květáková rýže:
    Květák nastrouháme nahrubo a dáme na pánev, kde již restujeme cibuli s česnekem, vše osolíme, opepříme a restujeme doměkka.