NejRecept.cz Dezerty Rolády Slané rolády Vepřové závitky plněné kysaným zelím
Vepřové závitky plněné kysaným zelím
Recept Vepřové závitky plněné kysaným zelím
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Romča Važa Romča Važa    ·   23.5.2015

Vepřové závitky plněné kysaným zelím

Vepřové závitky plněné kysaným zelím. Autor: Romča

Suroviny

Budeme potřebovat:

2 ks
vepřové plátky
4-6 plátků
anglická slanina
1/2 sklenice kysané zelí
1 snítka
rozmarýn
1 ks
cibule
1 ks
mrkev
1 ks
petržel
sůl
pepř
hořčice

Květáková rýže:

1 ks
cibule
1/2 ks
květák
2 stroužky
česnek
sůl
pepř
Postup receptu
Vytisknout
  1. Vepřové plátky naklepeme , osolíme, opepříme, potřeme hořčicí (já jsem použila dijonskou), poklademe anglickou slaninou a kysaným zelím, které propláchneme a vymačkáme.
  2. Maso stočíme do roládky a utáhneme potravinářským provázkem. Pak zprudka opečeme , aby maso dostalo barvu a po chvíli přidáme nakrájenou cibuli , kořenovou zeleninu a snítku rozmarýnu. Podlijeme masovým vývarem nebo vodou a dusíme pod pokličkou doměkka.
  3. Měkké maso vyjmeme a zeleninu rozmixujeme, pak propasírujeme, aby byla omáčka hladká a přidáme kousek másla, lžičku hořčice a případně dochutíme kořením.
  4. Květáková rýže:
    Květák nastrouháme nahrubo a dáme na pánev, kde již restujeme cibuli s česnekem, vše osolíme, opepříme a restujeme doměkka.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář