Vepřové závitky s houbovou nádivkou zapečené ve smetanové omáčce

Vepřové závitky s houbovou nádivkou zapečené ve smetanové omáčce. Výborná pochoutka.

Přidal:admin, 21.8.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Vepřové závitky s houbovou nádivkou zapečené ve smetanové omáčce

Suroviny

Budeme potřebovat:
700 gvepřové karé
500 ghouby
2 kscibule
2 ksvejce
150 gsýr
smetana
voda
sůl, pepř
slunečnicový olej

Postup přípravy

  1. Vepřové maso nakrájíme na plátky. Pořádně je vyklepeme, aby byly tenké, osolíme a opepříme.
  2. Cibuli nakrájíme na drobno a na rozpáleném oleji na pánvi osmažíme do zlata, přidáme houby a chvíli podusíme. Odstavíme, necháme mírně vychladnout a přidáme nastrouhaný sýr a vejce.
  3. Na každý plátek navrstvíme nádivku a srolujeme. Pomůžeme si párátkem.
  4. Na rozpáleném oleji na pánvi závitky zprudka opečeme, odstraníme párátka a uložíme je do zapékací mísy, kterou jsme vymastili olejem.
  5. Smetanu smícháme s vodou v poměru 1: 1 a závitky zalijeme. Osolíme a opepříme podle chuti a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca půl hodinu. Dobrou chuť!

Zdroj: Vk