Vídeňská hovězí roštěná

Hovězí maso je výborná volba na chutný oběd. Jako přílohu k vídeňské roštěné můžeme zvolit bramborovou kaši, hranolky nebo rýži. Dobrou chuť!

Přidal:admin, 15.4.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Vídeňská hovězí roštěná

Suroviny

Potřebujeme:
600 groštěná hovězí
3 kscibule
1 kshovězí bujón
sůl
pepř černý mletý
olej
mouka hladká
paprika červená mletá

Postup přípravy

  1. Hovězí maso nařežeme na cca 1 cm široké plátky. Maso naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou.
  2. Na pánvi zprudka osmažíme z obou stran, maso vyjmeme. Cibuli (2 ks) nakrájíme nadrobno a na výpeku osmažíme dohněda, aby byla šťáva pěkně zbarvená.
  3. Maso vložíme zpět, podlijeme vařící vodou tak, aby bylo maso vidět a přidáme bujón. Přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka.
  4. Cibuli (1 ks) nakrájíme na kolečka. Poklademe je na papírovou utěrku, osolíme a necháme "vypotit" tak cca 5-10 min. Potom ji ještě vysušíme utěrkou a posypeme červenou sladkou paprikou smíchanou s hladkou moukou. Promícháme ji rukama, aby se paprika s moukou dostali všude.
  5. Na pánvi pořádně necháme rozpálit olej a cibuli na ní zprudka opékáme do hněda (do křupava, nejlépe ve fritéze). Osmaženou cibulí ozdobíme maso a podáváme s bramborovou kaši, rýži nebo hranolkami. Dobrou chuť!

Zdroj: Pečené, varené s Ivou