NejRecept.cz Maso Hovězí maso Vídeňská hovězí roštěná
Vídeňská hovězí roštěná
Recept Vídeňská hovězí roštěná
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   15.4.2015

Vídeňská hovězí roštěná

Hovězí maso je výborná volba na chutný oběd. Jako přílohu k vídeňské roštěné můžeme zvolit bramborovou kaši, hranolky nebo rýži. Dobrou chuť!

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Potřebujeme:

600 g
roštěná hovězí
3 ks
cibule
1 ks
hovězí bujón
sůl
pepř černý mletý
olej
mouka hladká
paprika červená mletá
Postup receptu
Vytisknout
  1. Hovězí maso nařežeme na cca 1 cm široké plátky. Maso naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou.
  2. Na pánvi zprudka osmažíme z obou stran, maso vyjmeme. Cibuli (2 ks) nakrájíme nadrobno a na výpeku osmažíme dohněda, aby byla šťáva pěkně zbarvená.
  3. Maso vložíme zpět, podlijeme vařící vodou tak, aby bylo maso vidět a přidáme bujón. Přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka.
  4. Cibuli (1 ks) nakrájíme na kolečka. Poklademe je na papírovou utěrku, osolíme a necháme "vypotit" tak cca 5-10 min. Potom ji ještě vysušíme utěrkou a posypeme červenou sladkou paprikou smíchanou s hladkou moukou. Promícháme ji rukama, aby se paprika s moukou dostali všude.
  5. Na pánvi pořádně necháme rozpálit olej a cibuli na ní zprudka opékáme do hněda (do křupava, nejlépe ve fritéze). Osmaženou cibulí ozdobíme maso a podáváme s bramborovou kaši, rýži nebo hranolkami. Dobrou chuť!

Zdroj: Pečené, varené s Ivou

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář