Vídeňské řezy

Jednoduché, nepečené řezy, které máte připravené za pár minut. Do těchto řezů se může pustit i začínající pekařka, určitě není co pokazit, takže ať se líbí. Kombinace oříšků, kokosu a čokolády je velmi oblíbená a chutná snad každému.

Přidal:admin, 1.12.2016
Kategorie: Moučníky, Nepečené
Vídeňské řezy

Suroviny

1. vrstva: (1 šálek = 200 ml)
2 šálkykr. cukr
2 šálkyvoda
125 gmáslo
200 gkokos
100 gčokoláda
250 gmleté sušenky
1 ksoplatka
200 gsušenky
2. vrstva:
100 gkr. cukr
50 mlvoda
100 gčokoláda
125 gmáslo
200 gmleté vlašské ořechy
200 mlpomerančový džus
Poleva:
150 gčokoláda
5 PLolej

Postup přípravy

  1. 1. vrstva:
    Cukr a vodu dáme do hrnce a necháme vařit. Když máme rozpuštěný cukr, přidáme máslo a čokoládu a necháme rozpustit. Odstraníme z tepla, přidáme kokos a rozdrcené sušenky. Vše spolu promícháme a ještě horké to navrstvíme na oplátku.
  2. Pěkně zarovnáme a na vrch poklademe sušenky, které jsme namočili do pomerančového džusu.
  3. 2. vrstva:
    Cukr a vodu dáme do hnrca vařit, přidáme máslo a čokoládu. Odstraníme z ohně a přidáme mleté ořechy.
  4. Promícháme a navrstvíme na sušenky.
  5. Vrch polijeme rozpuštěnou čokoládou, do které jsme přidali olej. Necháme ztuhnout a můžeme podávat.

Zdroj: Coolinarika