Vídeňský knedlík

Nevíte jakou přílohu zvolit k masu s omáčkou? Připravte si jednoduchý vídeňský knedlík. Nejlepší je použít starší rohlíky. Dobrou chuť!

Přidal:admin, 10.4.2015
Kategorie: Přílohy
Vídeňský knedlík

Suroviny

Potřebujeme:
10 ksstarších rohlíků
4 ksvejce
2 dclvlažného mléka
1 dcloleje
2 dclhrubé mouky
1/4 lžičkysůl
petrželka
polohrubá mouka

Postup přípravy

  1. Rohlíky (dle možnosti starší) nakrájíme na malé kostičky, asi 1 cm.
  2. Pridáme všechny ostatní suroviny, dobře promícháme a necháme 20-30 minut odstát. Pak mokrýma rukama tvarujeme větší koule (cca tenisový míček), které obalíme v polohrubé mouce a dáme vařit do vroucí osolené vody 15-20 minut. Dobrou chuť!

Zdroj: Pečené, varené s Ivou