NejRecept.cz Přílohy Knedlíky Karlovarské knedlíky Vídeňský knedlík
Vídeňský knedlík
Recept Vídeňský knedlík
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   10.4.2015

Vídeňský knedlík

Nevíte jakou přílohu zvolit k masu s omáčkou? Připravte si jednoduchý vídeňský knedlík. Nejlepší je použít starší rohlíky. Dobrou chuť!

Suroviny

Potřebujeme:

10 ks
starších rohlíků
4 ks
vejce
2 dcl
vlažného mléka
1 dcl
oleje
2 dcl
hrubé mouky
1/4 lžičky
sůl
petrželka
polohrubá mouka
Postup receptu
Vytisknout
  1. Rohlíky (dle možnosti starší) nakrájíme na malé kostičky, asi 1 cm.
  2. Pridáme všechny ostatní suroviny, dobře promícháme a necháme 20-30 minut odstát. Pak mokrýma rukama tvarujeme větší koule (cca tenisový míček), které obalíme v polohrubé mouce a dáme vařit do vroucí osolené vody 15-20 minut. Dobrou chuť!

Zdroj: Pečené, varené s Ivou

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář