Vínové vánoční cukroví

Tyto jemné, křupavé a hlavně tradiční koláčky jsou ideální pro každou příležitost a jsou velmi populární hlavně na Vánoce. Bez vajíčka a vydrží déle než linecké pečivo.

Přidal:admin, 8.12.2015
Kategorie: Vánoční cukroví, Vánoce
Vínové vánoční cukroví

Suroviny

Budeme potřebovat:
450 ghladká mouka
3 lžícemoučkový cukr
1 bal.vanilkový cukr
1 bal.prášek do pečiva
100 mlbílé víno
200 mlolej
marmeláda na lepení
moučkový cukr na obalení

Postup přípravy

  1. Ve větší misce smícháme mouku, cukr a prášek do pečiva. Důkladně promícháme a postupně přiléváme bílé víno a olej. Vypracujeme hladké těsto, které by mělo být měkké a odložíme ho na pár hodin do chladničky. Nejdříve se s těstem pracuje špatně, ale to proto, že stálo v chladu.
  2. Těsto rozválíme na pomoučené pracovní desce a formičkou vykrojíme různé tvary, které ukládáme na papírem vyložený plech na pečení a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 15 minut - záleží na velikosti a tloušťce.
  3. Slepíme marmeládou, obalíme v moučkovém cukru a papáme. Skladujeme v papírové krabičce na tmavém místě, například v komoře.

Zdroj: Coolinarika