NejRecept.cz Dezerty Moučníky Višňová nadýchaná peřina
Višňová nadýchaná peřina
Recept Višňová nadýchaná peřina
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
luckazubata luckazubata    ·   12.7.2016

Višňová nadýchaná peřina

Hrnkové dezerty jsou velmi populární a já bych se s vámi chtěla podělit s mým. Vyzkoušejte ho s višněmi, je fantastický! Autor: Lucka

Suroviny
1 hrnek
polohrubé mouky
1 hrnek
cukru
2 ks
vejce
2 lžíce
studené vody
1 lžíce
kypřícího prášku do pečiva
polohrubá mouka na obalení višní
cca 300 g
višní
Postup receptu
Vytisknout
  1. Nejprve si přichystáme višně. Omyjeme je, odstopkujeme a vypeckujeme. Takto ošištěné višně obalíme v polohrubé mouce.
  2. Oddělíme si žloutky od bílků. Žloutky utřeme s vodou a cukrem a přidáme k nim prášek do pečiva. Přisypeme mouku.
  3. Z bílků ušleháme tuhý sníh.
  4. Na utřené žloutky dáme vrstvu ušlehaného sněhu. Těsto zlehka promícháme.
  5. Do formy nebo na hlubší plech vymazaný sádlem a vysypaný hrubou moukou nalijeme těsto. Hustě pokryjeme višněmi.
  6. Pečeme v předem předehřáté troubě na 170 stupňů asi 30 minut.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář