Vláčné kuřecí řízky marinované v mléce

Vynikající jemné kuřecí řízky bez obalování v strouhance. Omáčka z mléka, hladké mouky a oleje. Vynikající pochoutka.

Přidal:admin, 4.6.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Vláčné kuřecí řízky marinované v mléce

Suroviny

Budeme potřebovat:
3 kskuřecí prsa
2 ksvejce
3,5 skleniceplnotučné mléko
3 sklenicehladká mouka
česnek
sůl
pepř
olej
petrželka

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa omyjeme, očistíme a překrojíme na polovinu, případně naklepeme. Plátky masa vložíme do plnotučného mléka a necháme odpočívat několik hodin. (Nejlepší je připravit si kuřecí prsa večer a přes noc nechat odpočívat).
  2. Vajíčka vyšleháme vidličkou, osolíme, opepříme, přidáme petrželku a prolisovaný česnek. Přilijeme 1 šálek mléka, ve kterém byly kuřecí prsa a promícháme.
  3. Kuřecí maso obalíme v hladké mouce, ve vajíčku a postup opakujeme minimálně tři krát. Ukončíme obalování vajíčkem a vložíme obalené maso do pánve, kde jsme rozpálili olej. Smažíme z obou stran.
  4. Omáčka:
    1/4 šálku oleje rozpálíme na pánvi, přidáme 4 lžíce hladké mouky a za stálého míchání osmahneme. Přidáme trochu soli a pepře. Krátce povaříme a přidáme 2 šálky mléka. Přivedeme za stálého míchání k varu. Když se omáčka zredukuje, odstavíme.
  5. Jako přílohu můžeme zvolit brambory, rýži nebo zeleninový salát. Dobrou chuť!

Zdroj: Myfridgefood