Voňavé česnekovo-zázvorové řízky

Klasické řízky trochu jinak ...

Přidal:Janaha, 19.10.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Voňavé česnekovo-zázvorové řízky

Suroviny

Budeme potřebovat:
vepřové, kuřecí, krůtí, zaječí / králičí maso nakrájené na řízky
česnek
čerstvý zázvor
sůl, pepř
olej
Trojobal:
hladká mouka
vajíčka
strouhanka
olej na smažení

Postup přípravy

  1. Suroviny jsou záměrně nenavážené, každý připraví tolik řízků, kolik lidí bude papat.
  2. Den předem prolisujeme česnek a zázvor nastrouháme na jemno (množství podle počtu řízků - na jeden řízek počítám zpravidla 1/2 menšího stroužku česneku a 1/2 malé lžičky nastrouhaného zázvoru). Přidáme sůl (přiměřeně k počtu řízků - nepresoľte!), čerstvě namletý pepř, 1 - 2 lžíce oleje (podle počtu řízků) a vše spolu dobře smícháme.
  3. Maso umyjeme, nakrájíme na řízky, trochu naklepeme a ponatíráme z obou stran připravenou česnekovo-zázvorovou pastou. Řízky naskládáme na sebe, zabalíme do alobalu a odložíme do ledničky do druhého dne.
  4. Druhý den obalíme klasicky v trojobalu a smažíme v oleji. Vypražené řízky ukládáme na papírové obrousky, aby odsáli přebytečný olej.

Zdroj: Recepty z mojej kuchyne