NejRecept.cz Dezerty Štrůdly a záviny Voňavý a jednoduchý jablečný štrůdl
Voňavý a jednoduchý jablečný štrůdl
Recept Voňavý a jednoduchý jablečný štrůdl
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
HeMiShEk HeMiShEk    ·   31.10.2015

Voňavý a jednoduchý jablečný štrůdl

Vynikající, křehký a voňavý. Jablečný štrůdl podle HeMiShEk.

Suroviny

Budeme potřebovat:

listové těsto
jablka dle potřeby
strouhanka
rozinky
vlašské oříšky
skořicový cukr
skořice
cukr krupice
vejce
Postup receptu
Vytisknout
  1. Těsto si vyválíme na plátek silný asi 2-3 mm. Posypeme strouhankou. V misce vedle si nachystáme oloupaná a nastrouhaná jablka. Přidáme skořicový cukr a promícháme. Takto připravená jablka položíme na nachystaný plát těsta.
  2. Můžeme posypat oříšky a nebo rozinkami. Poprášíme ještě skořicí a posypeme cukrem. Smotáme v roládu a položíme na plech vyložený pečícím papírem.
  3. Takto připravený štrúdl potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v rozehřáté troubě při 190°C do zezlátnutí. Po upečení posypeme cukrem a podáváme.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář