Vrstvený salát Gyros

Pokud ho jednou ochutnáte, budete ho chtít znovu a znovu. Už ho vyzkoušelo mnoho lidí a dotraz jsem na salát nezaregistrovala negativní komentář. Autor: Aďka

Přidal:adkas, 28.6.2016
Kategorie: Saláty, Hlavní jídla
Vrstvený salát Gyros

Suroviny

2-3 kskuřecí prsa
2 KLgyros koření
3-4 PLolej
2-4 stroužkyčesnek
250-350 mlmajonéza
250 mlzakysaná smetana
špetkabílý mletý pepř
1 kscibule
1 konzervakukuřice
5-6 kssterilovaná okurka
podle chutikečup
1 ksčínské zelí

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na drobné kostičky, posypeme gyros kořením, přidáme olej a promícháme. Necháme odstát, aby maso nasáklo kořením a olejem. Pak maso zprudka opečeme a dáme stranou vychladnout.
  2. Okurky, cibuli nakrájíme na drobné kostičky, kukuřici scedíme. Smetanu smícháme s majonézou, dochutíme prolisovaným česnekem a můžeme přidat špetku bílého mletého pepře.
  3. Můžeme vrstvit. Na dno mísy dáme maso i s výpekem.
  4. Na maso uložíme vrstvu cibule, na cibuli dáme polovinu majonézové masy, navrstvíme nakrájené okurky, pak kečup a kukuřici. Zakryjeme druhou polovinou majonézové masy a zakončíme to na tenké nudličky nakrájeným čínským zelí.
  5. Salát odložíme do chladničky a podáváme ho dobře vychlazený s kouskem bagety nebo chleba.

Můj blog: Adkas-tastyfood