Vrstvený salát od Nadi

Jo, tá miska je trochu nepraktická, no já nevěděla, do čeho to dát, aby byly aspoň trochu vidět jednotlivé vrstvy.. ono se to pak stejně všechno smíchá dohromady. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Přidal:rebeka, 5.8.2016
Kategorie: Saláty
Vrstvený salát od Nadi

Suroviny

1 slenicisterilovaného celeru ve sladkokyselém nálevu (350 g)
1 větší plechovka sterilované kukuřice Bonduelle Gold (400 g)
1 plechovkaananasového kompotu (400 g)
1 ksstředně velký pórek
250 gkvalitní šunky
4 ksnatvrdo uvařená vejce
250 gtvrdého sýra
200 gbílého smetanového jogurtu
250 gmajonézy
1 lžícedijonské hořčice
sůl a pepř dle chutir

Postup přípravy

  1. Celer, kukuřici a ananas necháme okapat v sítku (každé zvlášť).
  2. Ananas překrájíme na menší kousky, šunku na kostičky a pórek na tenká kolečka. Sýr nastrouháme najemno. Uvařená vejce na plátky.
  3. V misce smícháme jogurt, majonézu, hořčici a dle chuti dosolíme a opepříme.
  4. A začneme vrstvit. Do vhodné nádoby dáme na dno celer, kukuřici, pórek, ananas, šunku, majonézovou směs, sýr a nakonec vajíčka.
  5. Přikryjeme fresh folií a necháme 12 hodin v lednici odležet.
  6. Pak všechno promícháme a podáváme buď jako samostatný pokrm např. s rozpečeným nebo čerstvým pečivem. Výborný je i ke grilovaným masům, pečínkám nebo i k řízku.

Autor: Naďa I. (Rebeka)