Výborná plněná pizzová placka s lilkem

Vynikající chuť pizzového těsta spolu s nádivkou - lilek, sýr, rajčata a mnohé další suroviny, na které máte chuť. Hotová delikatesa. Mňam!

Přidal:admin, 6.2.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Výborná plněná pizzová placka s lilkem

Suroviny

Těsto:
380 gcelozrnná mouka
2 bal.sušené droždí (nebo 40 g čerstvé)
260 mlmléka
3 lžícebazalkové pesto
1/2 lžičkysůl
1/2 lžícekr. cukr
Náplň:
450 glilek
2 ksrajče
250 gslaný sýr
200 gtvrdý sýr
3 lžíceolivový olej
sůl
pepř

Postup přípravy

  1. V mléku si rozpustíme cukr, přidáme droždí a necháme vykvasit na teplém místě.
  2. Ostatní suroviny si smícháme v misce, nakonec přidáme i kvásek a vypracujeme hladké těsto. Necháme na teplém místě vykynout.
  3. Připravíme si nádivku. Lilek si umyjeme, nakrájíme na malé kostičky a osmažíme na rozpáleném oleji. Následne ho necháme okapat nebo ho uložíme na papírový ubrousek, aby absorboval přebytečný olej. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata, nastrouhané sýry a dochutíme solí a pepřem. Polijeme olivovým olejem a promícháme.
  4. Vykynuté těsto si rozdělíme na polovinu a rozválíme si každý díl. Navrstvíme nádivku, zakryjeme druhým plátem těsta. Vrch popícháme vidličkou a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů po dobu cca 30 minut. Dobrou chuť!

Zdroj: Coolinarika