Výborné bramboračky se zakysanou smetanou

Bramborové placky jsou taková klasika. Připravovala jsem je na večeři a musím říct, že nám chutnalo až příliš. Možná proto, že jsem je už dlouho nedělala. Snažila jsem se dát méně oleje na smažení, aby nebyly příliš mastné. Můj manžel je má rád se sklenicí kyselého mléka, mně zase chutnají pouze se zakysanou smetanou. Autor: Lacusin

Přidal:Lacusin, 13.1.2016
Kategorie: Hlavní jídla
Výborné bramboračky se zakysanou smetanou

Suroviny

6 ksbrambory
1 ksvajíčko
2 lžícemouka (kopcovité lžíce)
150 gzakysaná smetana
pepř podle chuti
kopr nebo potržlenová nať
sůl
olej na smažení

Postup přípravy

  1. Brambory nastrouháme na hrubém struhadle. Dochutíme solí.
  2. Přidáme zakysanou smetanu a promícháme. Smícháme vajíčko s moukou a přidáme k bramborám.
  3. Na pánvi rozehřejeme olej a smažíme bramboračky dozlatova z obou stran.
  4. Podáváme se zakysanou smetanou a koprem nebo petrželkou. Dobrou chuť!