Výborný čokoládový zákusek

Tenké těsto, smetanově čokoládová nádivka, tenké těsto a na vrchu tmavá čokoláda. Výborná sladká dobrota. Mňam!

Přidal:admin, 5.4.2015
Kategorie: Koláče, cukroví
Výborný čokoládový zákusek

Suroviny

Těsto:
3 ksvejce
250 gmoučkový cukr
2 lžícekakao
70 mlolej
30 mlmléko
350 gpolohrubá mouka
1 bal.prášek do pečiva
Krém:
700 mlsmetana ke šlehání
70 gkr. cukr
150 gtmavá čokoláda
1 lžičkavanilkový extrakt
1 lžícerum
Vrch:
150 gtmavá čokoláda
2 lžíceolej

Postup přípravy

  1. Připravíme si plech na pečení o velikosti 25 x 30 cm, který vyložíme papírem. Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
  2. Vajíčka utřeme s cukrem do pěny, přidáme kakao, olej, mléko a nakonec i mouku smíchanou s práškem do pečiva. Připravené těsto navrstvíme na plech a pečeme cca 20 - 25 minut. Upečené těsto rozdělíme na polovinu.
  3. Smetanu, cukr, vanilku a rum vyšleháme do tuhé šlehačky. Čokoládu nad párou rozpustíme a necháme mírně vychladnout. Přidáme ji k vyšlehané šlehačce a spojíme.
  4. Na jeden plát těsta navrstvíme krém, pěkně uhladíme a položíme druhý plát těsta. Vrch polijeme rozpuštěnou čokoládou, do které jsme přidali olej. Dobrou chuť!

Zdroj: Citromhab