Výborný krémeš z listového těsta

Listové těsto si rozdělíme na 2 části a rozválíme je na tenký plát. Propícháme vidličkou a přeneseme na plech na pečení a upečeme v troubě do zlatova na 150 stupňů. Autor: Lacusin

Přidal:Lacusin, 13.10.2014
Kategorie: Koláče, cukroví, Moučníky
Výborný krémeš z listového těsta

Suroviny

500 glistového těsta
100 gpr. cukru
2 bal.vanilkového cukru
800 mlmléka
2žloutky
2 bal.zlatého klasu
250 gmásla
2xsmetana na šlehání
1xčokoláda na vaření

Postup přípravy

  1. Listové těsto si rozdělíme na 2 části a rozválíme je na tenký plát. Propícháme vidličkou a přeneseme na plech na pečení a upečeme v troubě do zlatova na 150 stupňů.
  2. Připravíme si krém. Mléko zahřejeme na ohni, přidáme pr. cukr, vanilkový cukr a zlaté klasy. Následně přidáme žloutky a přivedeme do varu. Mícháme, dokud nám krém neztuhne. Odstavíme a necháme vychladnout.
  3. Máslo si vyšleháme do pěny a postupně přidáváme vychladlý krém.
  4. Navrstvíme na upečený plát listového těsta.
  5. Na krém navrstvíme ušlehanou šlehačku, přikryjeme druhým plátem a polijeme rozehřátou čokoládou.
  6. Necháme ztuhnout a nakrájíme na čtverce horkým nožem.