Vynikající, chutné a rychlé koblihy bez kynutí

Těsto z bílého jogurtu je nadýchané, jemné a křehoučké. Vynikající, chutné a rychlé koblihy bez kynutí.

Přidal:admin, 13.7.2015
Kategorie: Moučníky
Vynikající, chutné a rychlé koblihy bez kynutí

Suroviny

Budeme potřebovat:
500 mlbílý jogurt
6 lžicslunečnicový olej
2 lžícemoučkový cukr
5 sklenicpolohrubá mouka
1/2 lžičkysůl
1 lžičkajedlá soda
2 ksvejce
moučkový cukr na posypání
olej na smažení

Postup přípravy

  1. Bílý jogurt dáme do velké misky, přidáme vajíčka a cukr. Promícháme, přidáme olej, sůl, sodu a prosátou mouku. Zpracujeme hladké těsto, které se nelepí na ruce.
  2. Rozdělíme ho na několik částí a každou část rozválíme do obdélníku. Pomocí poháru vykrojíme koblihy. Dovnitř pomocí víčka od láhve uděláme dírku.
  3. Koblihy smažíme v rozpáleném oleji na pánvi. Oleje musí být dostatek, aby v něm koblihy plavaly. Smažíme z obou stran do zlata. Pak je ukládáme na papírový ubrousek, abychom se zbavili přebytečného oleje.
  4. Na talíři posypeme moučkovým cukrem a podáváme. Dobrou chuť!

Zdroj: Vk