NejRecept.cz Pečivo Rohlíky Vynikající domácí briošky
Vynikající domácí briošky
Recept Vynikající domácí briošky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Lacusin Lacusin    ·   31.10.2015

Vynikající domácí briošky

Expresní domácí pečivo, které můžete naplnit nádivkou. Posypané cukrem nebo mákem chutnají jako originální briošky. Autor: Lacusin

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Budeme potřebovat:

4 ks
vejce
200 g
máslo
3 šálky
mléko
1 šálek
kr. cukr
3 lžíce
sušené droždí
špetka
sůl
1,5 kg
hladká mouka
vajíčko na pomaštěný
cukr nebo mák na poypanie
Postup receptu
Vytisknout
  1. 1 šálek mléka ohřejeme, přidáme trochu cukru a droždí. Necháme vzejít kvásek.
  2. Ostatní suroviny smícháme v misce a přidáme kvásek. Zpracujeme těsto, které necháme na teplém místě kynout 1 hodinu. Pak těsto rozdělíme na 4 stejné části.
  3. Každou část rozválíme na pomoučeném vále na tloušťku cca 0,5 cm do kruhu a ostrým nožem nakrájíme na trojúhelníky.
  4. Každý trojúhelník srolujeme ze širší strany a přendáme ho na papírem vyložený plech na pečení. Na plechu je zakryjeme utěrkou a necháme kynout cca půl hodinu.
  5. Pak je vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 180 stupňů cca 25 minut. Před pečením je potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme cukrem a mákem.

* TIP: Upečené bagety můžete potřít studeným mlékem - budou měkké.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář