Vynikající jahodový cheesecake

Vynikající lahodný cheesecake s jahodovou pěnou a jemnou smetanovou pěnou.

Přidal:admin, 11.5.2016
Kategorie: Dorty, Nepečené
Vynikající jahodový cheesecake

Suroviny

Základ:
150 gsušenky
90 gmáslo
1 lžícepomerančový džus
Krém:
500 gjemný tvaroh nebo mascarpone
1 lžičkavanilková esence
1 bal.vanilkový cukr
80 gmoučkový cukr
300 mlsmetana ke šlehání
1 bal.želatina
2 lžícecitronová šťáva
200 gjahody
40 gmoučkový cukr
200 mlsmetana ke šlehání

Postup přípravy

  1. Sušenky rozmixujeme na jemný prášek, přidáme pomerančový džus a rozpuštěné máslo. Promícháme a základ navrstvíme na dno kulaté formy na pečení o průměru 24 cm (dno vyložte pečícím papírem).
  2. K jemnému tvarohu (můžete použít i mascarpone) přidáme vanilku, vanilkový cukr, moučkový cukr a dobře promícháme. 300 ml smetany vyšleháme do tuhé šlehačky a přimícháme ji k tvarohové hmotě.
  3. Želatinu připravíme podle návodu na obalu. K nabobtnáné želatině přidáme trochu tvarohové hmoty, promícháme a želatinovou hmotu přidáme do celé tvarohové masy. Znovu promícháme a jednu polovinu navrstvíme na základ.
  4. Jahody rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme 40 g moučkového cukru, citronovou šťávu a promícháme. Přidáme druhou polovinu tvarohové hmoty a spojíme. Navrstvíme na bílou vrstvu a pěkně uhladíme. Odložíme do chaldničky ztuhnout.
  5. Před podáváním vrch ozdobíme vyšlehanou šlehačkou (200 ml).

Zdroj: Coolinarika