Vynikající krémové řezy s bílkovou peřinkou

Vynikající krémové řezy s bílkovou peřinkou na vrchu. Věděli jste, že pokud do těsta přidáte trochu vína, těsto bude lahodné a nadýchané?

Přidal:admin, 26.1.2016
Kategorie: Moučníky
Vynikající krémové řezy s bílkovou peřinkou

Suroviny

Těsto:
6 ksvajec
150 gmoučkový cukr
6 lžicrůžové víno (nemusí být)
5 lžickakao (zarovnané lžíce)
70 gpolohrubá mouka
1 lžičkaprášek do pečiva
Krém:
6 ksžloutku
1 bal.vanilkový cukr
2 lžícehladká mouka
300 mlmléko
250 gmoučkový cukr
200 gmáslo
Vrch:
6 ksbílky
300 gmoučkový cukr

Postup přípravy

  1. Žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem a vínem do pěny. Přidáme mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva a nakonec vařečkou přimícháme ušlehaný sníh z bílků.
  2. Připravené těsto navrstvíme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů, dokud se kraje těsta neodlepují od stěn plechu.
  3. V mléce rozmícháme žloutky, vanilkový cukr, hladkou mouku a vaříme na mírném ohni za stálého míchání. Uvaříme pudink, který odstavíme a necháme vychladnout. Máslo vyšleháme mixérem spolu s moučkovým cukrem do pěny, postupně po lžících přidáváme studený pudink a vyšleháme krém, který navrstvíme na upečené těsto.
  4. Ve vodní lázni vyšleháme bílky s cukrem do pěny a navrstvíme na krém. Necháme vychladnout a podáváme.

Zdroj: Myraskitchen