Vynikající makové řezy

Vynikající makové řezy se žloutkovým krémem. Já dělávám ještě karamelové oříšky na vrch, ale i bez jsou neodolatelné.

Přidal:admin, 17.5.2016
Kategorie: Moučníky
Vynikající makové řezy

Suroviny

Těsto:
12 ksbílku
210 gkr. cukr
3 lžícepolohrubá mouka
1 bal.prášek do pečiva
195 gmletý mák
Krém:
12 ksžloutku
180 gkr. cukr
7 lžickukuřičný škrob
2 bal.vanilkový cukr
750 mlmléka
200 gmáslo

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 170 stupňů a připravíme si plech, který vyložíme pečícím papírem. Z uvedených surovin připravíme 3 pláty.
  2. 4 bílky, 70 g kr. cukru vyšleháme do tuhé pěny, přidáme lžíci mouky, 1/3 bal. prášku do pečiva a 65 g máku. Pečeme v předem vyhřáté troubě cca 10-15 minut na plechu o velikosti 20 x 35 cm. Takto upečeme 3 pláty.
  3. Mléko, žloutky, cukr a škrob utřeme a na mírném ohni uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout. Máslo mixérem vyšleháme do pěny, postupně přidáváme vychladlý pudink.
  4. Na jeden plát navrstvíme třetinu krému, položíme druhé těsto, natřeme druhou třetinu krému a položíme poslední těsto. Na vrch navrstvíme zbylý krém, pěkně ho uhladíme a ozodbíme podle vlastní fantazie.

Zdroj: Coolinarika