Vynikající malinový zákusek

Jemné těsto, senzační krém a na vrchu tenká vrstva čokolády.

Přidal:admin, 26.4.2016
Kategorie: Moučníky
Vynikající malinový zákusek

Suroviny

Těsto: (1 šálek = 100 ml)
4 ksvejce
2 šálkykr. cukr
1 bal.vanilkový cukr
5 šálkůbílý jogurt
1 šálkuolej
7 šálkůpolohrubé mouky
1 bal.prášek do pečiva
Krém:
150 gmaliny
50 gkr. cukr
500 mlsmetana ke šlehání
Glazura:
100 mlsmetana ke šlehání
150 gčokoláda
maliny na ozdobu

Postup přípravy

  1. Vajíčka vyšleháme s kr. a vanilkovým cukrem do tuhé pěny, postupně přidáme jogurt a olej. Na závěr přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a už jen vařečkou promícháme. Těsto navrstvíme do vyššího plechu na pečení, dno jsme vyložili papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 st. cca 40 minut.
  2. Maliny rozmačkáme vidličkou. V misce vyšleháme šlehačku s cukrem a metličkou přimícháme malinovou dřeň. Krém navrstvíme na vychladlé těsto a pěkně uhladíme. Odložíme do lednice pořádně vychladit a na vrch navrstvíme čokoládovou polevu.
  3. Jemně nasekanou čokoládu zalijeme horkou smetanou a mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Necháme ztuhnout a na talíři řezy ozdobíme malinami.

Zdroj: Coolinarika