Vynikající piškotové řezy

Vynikající piškotové řezy. Vanilkový krém a piškoty máčené v rumu i káve jsou skvělou volbou pro oslavy nebo jen tak, pod zub.

Přidal:admin, 13.11.2014
Kategorie: Koláče, cukroví
Vynikající piškotové řezy

Suroviny

SUROVINY NA 30 PORCÍ:
12 ksvejce
16 lžicmoučkový cukr
12 lžicpolohrubá mouka
4 lžícekakao
1 bal.prášek do pečiva DrOetker
4 lžícevoda
Náplň:
400 mlmléko
1,5 bal zlatý klas DrOetker / vanilkový pudink
1 bal.vanilkový cukr DrOetker
2 lžícekrystalový cukr
1 ksžloutek
100 gmoučkový cukr
250 gmáslo
150 gčokoládová poleva
300 mlčerné uvařené kávy
1 lžícekrystalový cukr
1 bal.kulaté piškoty
trochu rumu

Postup přípravy

  1. Piškot: 6 bílků vyšleháme se špetkou soli do pěny, po lžících zašleháme 8 lžíc cukru, po jednom žloutky, 6 lžíc polohrubé mouky smíchané s polovinou prášku do pečiva a kakaem. Upečeme na plechu vyloženém papírem při teplotě 200 ° C 20 minut. /plech rozměr 30x38 cm/. Necháme vychladnout. Po vychladnutí stáhneme vrchní vrstvu z piškoty, aby se nádivka neoddělovala. Jde to velmi snadno. Upečeme 2 piškoty, každou ze 6 vajec.
  2. Náplň: z mléka, zlatého klasu, žloutku, vanilkového cukru a 2 lžíce krystalového cukru uvaříme pudink. Necháme vychladnout. Máslo vyšleháme s moučkovým cukrem a spojíme s vychladlým pudinkem na hladký krém.
  3. Uvaříme silnější černou kávu, přidáme cukr, trochu rumu a necháme vychladnout.
  4. Ukládáme následovně: piškot, polovina nádivky, piškoty namočené jemně v kávě a druhá polovina nádivky. Trochu nádivky si odložíme na povrch. Mírně zatížíme a odložíme do chladu.
  5. Vyjmeme a polijeme čokoládovou polevou. Horkým nožem nakrájíme na libovolné řezy a podáváme. Dobrou chuť!

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé pekařky - Blažena Sadovská