Vynikající rohlíčky máčené v čokoládě

Vynikající rohlíčky, které připravíte z klasických surovin. Kukuřičný škrob jim dodá křupavost a křehkost. Kraje namočíme do čokolády nebo celé obalíme v moučkovém cukru.

Přidal:admin, 7.12.2015
Kategorie: Vánoční cukroví, Vánoce
Vynikající rohlíčky máčené v čokoládě

Suroviny

Budeme potřebovat:
500 ghladká mouka
125 gkukuřičný škrob
150 gmoučkový cukr
375 gmáslo
100 gčokoláda
moučkový cukr

Postup přípravy

  1. Hladkou mouku prosejeme přes jemné síto minimálně 2x spolu s kukuřičným škrobem.
  2. Máslo utřeme s cukrem do pěny a postupně přidáváme prosátou mouku se škrobem.
  3. Vyhneteme hladké těsto, které rozdělíme na několik menších částí a odložíme do chladničky ztuhnout.
  4. Ztuhlé těsto zpracujeme do tenkého válce, ze kterého odkrojíme menší kousky a zpracujeme je do tvaru rohlíku.
  5. Ukládáme je na papírem vyložený plech na pečení a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 15 minut. Upečené necháme vychladnout a obalíme je v moučkovém cukru nebo kraje obalíme v rozpuštěné čokoládě.

Zdroj: Coolinarika