NejRecept.cz Dezerty Cheesecake Nepečený cheesecake Vynikající nepečený třešňový cheesecake
Vynikající nepečený třešňový cheesecake
Recept Vynikající nepečený třešňový cheesecake
NejLucka NejLucka    ·   26.1.2015

Vynikající nepečený třešňový cheesecake

Chessecake je dnes velmi populární a samozřejmě i velmi chutný. Ovoce na vrchu můžete použít libovolné a i tak bude skvělý! Mňam!

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Sušenka:

200 g
BEBE sušenky
125 g
máslo
2 lžíce
třešňová šťáva

Náplň:

350 g
měkký tvaroh nebo mascarpone
500 ml
smetana ke šlehání
15 g
želatina
10 lžic
studená voda
2-3 lžíce
citronová šťáva
1 ks
citron - kůra
200 g
moučkový cukr

Vrch:

500 g
třešňový kompot
5-6 lžic
kr. cukr
15 g
želatina
10 lžic
studená voda
Postup receptu
Vytisknout
  1. V misce si nadrtíme sušenky a polijeme je rozpuštěným máslem. Důkladně promícháme a přidáme ještě třešňovou šťávu. Takto připravené těsto si navrstvíme do kulaté formy a odložíme do chladničky.
  2. Připravíme si krém. Tvaroh nebo mascarpone si smícháme s cukrem. V druhé misce si vyšleháme šlehačku a smícháme s tvarohem. Želatinu si rozděláme ve vodě a přimícháme k šlehačkové hmotě. Přidáme citrónovou šťávu, kůru a důkladně promícháme. Navrstvíme na sušenkový základ a dáme do chladničky.
  3. Připravíme si třešňovou vrstvu. Kompot s cukrem dáme ohřát v hrnci na oheň a připravíme si želatinu (rozděláme ji ve vodě a přidáme ji ke kompotu). Důkladně promícháme a navrstvíme na vychlazený šlehačkový krém.
  4. Dáme do lednice ztuhnout a podáváme. Dobrou chuť!

Zdroj: Tortekolaci

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář