Vysoké vanilkové řezy

Jednoduchý a super vypadající koláč s vanilkovým krémem a bílou čokoládou na vrchu. Mňamka!

Přidal:admin, 2.4.2015
Kategorie: Koláče, cukroví
Vysoké vanilkové řezy

Suroviny

Tmavé těsto:
300 ghladká mouka
100 gmáslo
100 gmoučkový cukr
1 lžícekakao
1 ksvejce
1 lžíceprášek do pečiva
3 lžícemléko
Světlé těsto:
5 ksvejce
5 lžickr. cukr
5 lžicpolohrubá mouka
Krém:
2 bal.vanilkový pudink
700 mlmléka
200 gmoučkový cukr
2 lžícehladká mouka
300 gmáslo
Vrch:
100 gbílá čokoláda
2 lžíceolej

Postup přípravy

  1. Tmavé těsto:
    Ze všech surovin na tmavé těsto zpracujeme hladkou hmotu, kterou rozdělíme na polovinu. Každou část vyválíme na plát velký 20 x 30 cm a uložíme ho na plech, který jsme si vystlali papírem. Upečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 170 stupňů po dobu 15 minut.
  2. Světlé těsto:
    Vajíčka utřeme s cukrem do pěny a postupně přimícháme vařečkou polohrubou mouku. Takto připravené těsto navrstvíme na plech, který jsme si vyložili papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 170 stupňů, dokud se kraje nezačnou odlepovat od stěn plechu.
  3. Krém:
    Do mléka přidáme pudinkové prášky, hladkou mouku a uvaříme hustý pudink.
    Máslo utřeme s cukrem do pěny a postupně přidáváme po lžících vychladlý pudink.
  4. Na jeden plát kakaového těsta navrstvíme polovinu krému, položíme světlý plát těsta, navrstvíme zbývající krém a položíme kakaový plát těsta. Vrch ozdobíme bílou čokoládou, do které jsme přidali olej. Necháme ztuhnout a podáváme. Dobrou chuť!

Zdroj: Coolinarika