Vývar s játrovými knedlíky

Jednoduchá polévka, která zasytí. Někdo dělává vývar pouze s těstovinami, obvykle s nudlemi, no já jsem zastánce starých tradici a tehdy naše babičky do polévky dělávali játrové knedlíky. Jsou vynikající a pokud mám čerstvou petrželkou tak je to o úplně něčem jiném. Vyzkoušejte. Autor: Solung

Přidal:sulong, 12.9.2017
Kategorie: Polévky
Vývar s játrovými knedlíky

Suroviny

Játrové knedlíky:
350 gkuřecí játra
2 ksstroužek česneku
1 ksmalá cibulka
2 kscelá vajíčka
dle chutisůl, pepř
4 lžícestrouhanka
Vývar:
2 ksvepřová kost
voda
vegeta
sůl
pepř

Postup přípravy

  1. Játra očistíme a vložíme do mixéru, přidáme česnek, cibulku, celá vejce a vymixujeme na hladkou kaši.
  2. Kaši vylije do misky a přidáme sůl, pepř, strouhanku a vymícháme.
  3. Uvaříme vývar z kosti - mohou být i hovězí - a když se nám vývar uvaří, pomalu, přes děravé síto na halušky/noky/knedlíky (jak chcete, někdo je volá knedlíky, někdo noky, někdo halušky) házíme.