Zahradnické řízky

Luxusní volba na vydatný oběd. Vepřové maso, zeleninová peřinka a na vrchu nastrouhaný sýr. Autor: marunda

Přidal:marunda, 22.5.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Zahradnické řízky

Suroviny

Maso:
600 gvepřové kýty
sůl
mletý pepř
grilovací koření
olej
šunka
Suroviny k masu:
1 ksmalá cibule
1 ksmalý pórek
100 gkukuřice
2 ksvejce
červená paprika
žlutá paprika
pepř
Suroviny na maso:
100 gstrouhaného sýra
250 mlsmetana ke šlehání
1 lžičkagril. koření
3 stroužkyčesneku
mletá paprika

Postup přípravy

  1. Kýtu nakrájíme na plátky, po obou stranách naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme gril. kořením. Plátky masa naskládáme do olejem vymazaného pekáče a na každý položíme šunku.
  2. Na oleji orestujeme na jemno nakrájenou cibuli, pórek, na nudličky nakrájené papriky a kukuřici. Zeleninovou směs zalijeme vejci rozšlehanými se solí a pepřem. Jakmile se začnou vejce srážek, z plotýnky odstavíme.
  3. Směsí poklademe řízky a zasypeme je sýrem a mletou paprikou. Do smetany vmícháme gril. koření a prolisovaný česnek. Vše nalijeme k masu. Pečeme v troubě při 180 stupních asi 20 min.