Základní korpus ,,ZEBRA,,

Když pečete klasickou piškotu, zkuste ji obohatit kakaem a dodáte jí tak skvělý dizajn zebry. Korpus ze zakysané smetany je nadýchaný, jemný a vláčný.

Přidal:admin, 19.6.2015
Kategorie: Moučníky, Koláče, cukroví
Základní korpus ,,ZEBRA,,

Suroviny

Budeme potřebovat:
270 gpolohrubá mouka
240 gkr. cukr
200 gzakysaná smetana
3 ksvejce
50 gmáslo
2 lžícekakao
10 gprášek do pečiva

Postup přípravy

  1. Vajíčka utřeme s cukrem do pěny, přidáme zakysanou smetanu, máslo pokojové teploty a dobře promícháme.
  2. Postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečva. Připravené těsto rozdělíme na polovinu. Do jedné přidáme kakao.
  3. Takto připravené těsto můžeme začít vrstvit. Připravíme si kulatou formu na pečení, kterou vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Do středu formy navrstvíme 2-3 lžíce bílého cesta, do středu bílého těsta navrstvíme tmavé a takto je střídáme, dokud  všechno nemineme.
  4. Těsto pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů, dokud se kraje nezačnou odlepovat od stěn formy.

Zdroj: Vk