Zapečená anglická slanina se sýrem a smetanou

Zapečená anglická slanina se sýrem a smetanou. Autor: Romča

Přidal:Romča Važa, 28.5.2015
Kategorie: Chuťovky
Zapečená anglická slanina se sýrem a smetanou

Suroviny

Budeme potřebovat:
asi 15-20 dkganglické slaniny
1 bal.smetana
podle chutisůl, pepř
asi 10 dkgnastrouhaného eidamu
1 ksvejce
asi 10 dkgparmezánu

Postup přípravy

  1. Malé zapékací mističky vyložíme anglickou slaninou a zalijeme smetanovou směsí- smetana 12 %, sůl, pepř, nastrouhaný sýr eidam asi 10 dkg , 1 celé vejce.
  2. Zapečeme. Ozdobíme parmezánovou krustou a podáváme se zeleninovým salátem.
  3. Parmezánová krusta-parmezán nastrouháme najemno a dáme malé hromádky na suchou pánev a stejnoměrně rozprostřeme. Opečeme z obou stran. Krusta je křupavá a výborná.