NejRecept.cz Národní kuchyně Česká kuchyně Zapečená bramboračka
Zapečená bramboračka
Recept Zapečená bramboračka
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
nofrona nofrona    ·   29.2.2016

Zapečená bramboračka

Zapečená bramboračka od Nofrony.

Suroviny

Na polévku:

4 ks
brambor
hrst
sušených hub
1 ks
vejce
pepř, sůl
3/4 l
vody
1 ks
stroužek česneku

Na jíšku:

1 lžíce
másla
1 lžíce
hl. mouky

Na vrch zapékací misky:

1 ks
listového těsta
slunečnicová semínka
Postup receptu
Vytisknout
  1. Brambory si okrájíme, nakrájíme na kostičky, opereme. Dáme do hrnce, zalejeme vodou, přidáme hříbky, osolíme, opepříme, přidáme majoránku a uvaříme
  2. Na lžíci másla opražíme hladkou mouku a vzniklou jíškou polévku zahustíme. Provaříme a ke konci varu vmícháme rozšlehané vejce. Česnek očistíme, utřeme a přidáme do odstavené polévky, zamícháme.
  3. Listové těsto si vyválíme na plát asi 0,5cm. Podle zapékací misky vykrojíme, okraj uděláme asi o 1cm širší. Těsto propícháme vidličkou. Vejce osolíme a rozmícháme v hrnečku.
  4. Polévku nalejeme do zapékacích misek, zakryjeme listovým těstem u okraje přimáčkneme. Potřeme připraveným vejcem a posypeme semínky.
  5. Dáme zapéct do vyhřáté trouby na 200°C na 10-15 minut. Jakmile se těsto nafoukne a zezlátne, máme hotovo.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář