Zapečená bramboračka

Zapečená bramboračka od Nofrony.

Přidal:nofrona, 29.2.2016
Kategorie: Polévky
Zapečená bramboračka

Suroviny

Na polévku:
4 ksbrambor
hrstsušených hub
1 ksvejce
pepř, sůl
3/4 lvody
1 ksstroužek česneku
Na jíšku:
1 lžícemásla
1 lžícehl. mouky
Na vrch zapékací misky:
1 kslistového těsta
slunečnicová semínka

Postup přípravy

  1. Brambory si okrájíme, nakrájíme na kostičky, opereme. Dáme do hrnce, zalejeme vodou, přidáme hříbky, osolíme, opepříme, přidáme majoránku a uvaříme
  2. Na lžíci másla opražíme hladkou mouku a vzniklou jíškou polévku zahustíme. Provaříme a ke konci varu vmícháme rozšlehané vejce. Česnek očistíme, utřeme a přidáme do odstavené polévky, zamícháme.
  3. Listové těsto si vyválíme na plát asi 0,5cm. Podle zapékací misky vykrojíme, okraj uděláme asi o 1cm širší. Těsto propícháme vidličkou. Vejce osolíme a rozmícháme v hrnečku.
  4. Polévku nalejeme do zapékacích misek, zakryjeme listovým těstem u okraje přimáčkneme. Potřeme připraveným vejcem a posypeme semínky.
  5. Dáme zapéct do vyhřáté trouby na 200°C na 10-15 minut. Jakmile se těsto nafoukne a zezlátne, máme hotovo.