Zapečené gnochi s kuřecím masem a třemi druhy sýra

Pokud máte rádi gnochi, tak si připravte toto skvělé jídlo s třemi druhy sýra. Zapečené v troubě s výraznou chutí. Mňam!

Přidal:admin, 8.4.2015
Kategorie: Hlavní jídla, Těstoviny
Zapečené gnochi s kuřecím masem a třemi druhy sýra

Suroviny

Budeme potřebovat:
2 ksvětší kuřecí prsa
1 bal.gnochi
100 mlsmetany
200 mlkuřecího vývaru
1 hrststrouhané nivy
1 hrststrouhaného parmazánu
1 hrststrouhaného čedaru
cca 50 gsušené šunky
2 stroužkyčesneku
sušená rajčata v oleji
sůl a pepř
petrželka

Postup přípravy

  1. Nejprve si orestujeme maso, které nakrájíme na medailonky a okořeníme.
  2. Pak maso vyjmeme a do výpeku dáme na plátky nakrájený česnek, orestujeme a zalijeme vývarem.
  3. Přidáme sýry a necháme rozpustit. Nakonec přilijeme smetanu, krátce povaříme a vypneme.
  4. Gnochi uvaříme dle návodu.
  5. Připravíme si zapékací mísu, kterou vymažeme olejem. Na dno dáme gnochi, pak maso, nakrájené rajčata, natrhanou šunku a zalijeme omáčkou. Vše ještě dosolíme a opepříme. Posypeme posekanou petželkou.
  6. Nahoru dáme ještě gnochi a zapečeme. Pečeme při teplotě 180 stupňů pěkně do zlata. Dobrou chuť!

Zdroj: Vaření a pečení s láskou