Zapečené maso se sýrem v anglické slanině

Zapečené maso se sýrem v anglické slanině. Jako přílohu můžete zvolit brambory připravené na různý způsob nebo bramborový salát.

Přidal:Mineralka, 31.5.2015
Kategorie: Hlavní jídla, Chuťovky
Zapečené maso se sýrem v anglické slanině

Suroviny

Suroviny:
500 gmletého masa
250 gžampionů
200 ganglické slaniny nakrájené na tenké a dlouhé plátky
2 kscibule
100 gmozzarelly
100 gsušených rajčat v oleji
100 gstrouhaného tvrdého sýra
4 lžícestrouhanky
3 lžíceoleje
sůl, černý pepř, provensálske koření

Postup přípravy

  1. Cibuli a žampiony nakrájime a orestujeme na oleji. Osolíme, opepříme, necháme chladnout.
  2. Mozzarellu a rejčata nakrájime na kostičky. Jemně promíchame.
  3. Formu na srnčí hřbet si vysteleme pečícim papírem a ukladáme plátky slaniny tak, aby plátky viseli z formy ven.
  4. Začneme vrstvit nádivky. Mletou masovou směs si rozdělíme na 3 části. Na spodek si dáme část mletého masa, potom mozzarellu s rajčaty, masová nádivka, houby s cibulí a nakonec masovou nádivku.
  5. Zlehka přikryjeme slaninkou tak, aby sme nákyp zvrchu uzavřeli.
  6. Přikryjeme alobalem a pečeme asi hodinu při 190 - 200 stupních. Do trouby si naspodek dáme čistý plech, kdyby vytékla masová šťáva, záleží ovšem na velikosti formy na srnčí hřbet. Dobrou chuť!