Zapečené noky se smetanou a parmazánem

Jednoduché, chutné hlavní jídlo nebo příloha k hlavnímu jídlu. Halušky připravené z kukuřičné mouky (nebo můžete použít kukuřičnou krupici).

Přidal:admin, 1.10.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Zapečené noky se smetanou a parmazánem

Suroviny

Budeme potřebovat:
350 gkukuřičná krupice
1 lžícesůl
voda
Dále budeme potřebovat:
1 kelímekzakysaná smetana
voda podle potřeby
100 gmáslo
parmazán na posypání

Postup přípravy

  1. Kukuřičnou krupici klasicky uvaříme v osolené vodě. Hustou kaši odstavíme a ještě horkou začneme nabírat pomocí dvou lžic. Tvarujeme knedlíky/větší noky, které ukládáme na plech, který jsme důkladně vymastili máslem.
  2. Na vrch uložíme plátky másla, podlijeme smetanou, kterou jsme smíchali s trochou vody a posypeme je strouhaným parmazánem. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů cca půl hodinu.