Zapečené Portobello žampiony s masovou náplní

Fantastické plněné houby. Portobelo žampiony jsou větší, vejde se tam hodně náplně, takže to je dobrota. Už jsem zkoušela plnit i obyčejné žampiony, ale nebyly tak dobré jako tyto. Autor. Lacusin

Přidal:Lacusin, 10.10.2016
Kategorie: Hlavní jídla
Zapečené Portobello žampiony s masovou náplní

Suroviny

5 ksPortobello žampionů
100 gplísňového sýry
2 kskuřecí prsa
1/2 menšíhopórku
1 ksčervená cibule
lžícečerstvé petrželky
100 gšunky
dle chutisůl

Postup přípravy

  1. Žampiony očistíme, odkrojíme jim nožičky a kloboučky přendáme na plech. Osolíme.
  2. Nožičky pokrájíme nadrobno a dáme je do mísy. K nim přidáme rozdrobený plísňový sýr, pokrájená kuřecí prsa, pórek, cibuli, šunku a petrželku. Lehce osolíme.
  3. Promícháme a touto směsí žampiony naplníme.
  4. Zapečeme při 200 °C dozlatova.